Pages

Ni teman sy Cik hams.., korg bg la mkn kt die ek..huhu.. klik je kt dlm ni ^_^

Wednesday, November 16, 2011

Aurat ~ diTUTUP @ diBUNGKUS

Bismillahirahmanirahim...

        Straight-to-the-point jela ye..huhuhu.., skang ni klau kite tngok bukan nk kata semua la tp kebanyakkan wanita2 di luar sana kurang mengerti kot bagaimana yang dikatakan dengan MENUTUP aurat.. Saya juga seorang wanita dan mungkin kadang2 saya pun ade terlepas pandang tentang penjagaan aurat saya. Kiranya entry kali ni saya share untuk muhasabah diri kita bersama la ye sekali gus mengingatkan jugak kepada diri saya sendiri (^_^)


Ni nak cerita..., orang sekarang banyak yang pakai tudung tp baju ketat, seluar ketat, tudung pun pendek, ade plak tu, baju dah ok longgar tp jarang pulak... dah.., cmne tuh.??? jom kite renung2kan dalil ni~~


"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." (Surah Al-Ahzab:59)


...menutup seluruh tubuh bermaksud menutup dengan kain @ pakaian yang longgar sehingga tidak menampakkan susuk tubuh... jom hayati dalil ni pulak~~


Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka[Surah An-Nur (24):31]. 


...menutup kain tudung ke dada bermaksud melabuhkan tudung bagi menutup bahagian dada. Jom kita bace cerita kat bawah ni~~~

--------------------------------------------------


Korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat? Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.

Situasi 1:
Aisyah: Ahmad, cbe teka aku tgh BUNGKUS ape?
Ahmad: Alaaa, nasi lemak.
Aisyah: Aik? Mne ko tau?
Ahmad:
Aku nmpk nasi tkluar sikit tu. Lgpun aku tau ko mmg jual nasi lemak.
Aisyah:
Ok2. Cbe teka nasi lemak ni byk ke sikit?
Ahmad:
Alaaa lg sng. Byk la.
Aisyah:
Ha? Cmne ko tau ni?
Ahmad:
Tgok bntuk & saiz laa. BUNGKUSan bsar, byk. BUNGKUSan kcik, sikit. Haha kantoi.
Aisyah:
Pandainye ko ni.
Ahmad
: Bkn aku yg pndai, ko yg xpndai. Haha.
Aisyah:
Ceh. Malas la soal.

Situasi 2:

Aisyah: Ahmad, cbe teka aku TUTUP ape dgn tudung saji ni?
Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?
Aisyah: Salah.
Ahmad: Telur dadar?
Aisyah: Salah lg.
Ahmad: Karipap?
Aisyah: Salah jugak.
Ahmad: Fail MQA?
Aisyah: Ish. Lg la salah.
Ahmad: Abis tu ape? Mne la aku nk tau ape yg ko TUTUP tu.
Aisyah: Nasi lemak laa. Cbe teka byk ke sikit?
Ahmad: Ceh. Mne aku nk tau. Malas la jwb.

Maka pilihlah TUTUP. :-)

Tuesday, November 8, 2011

UBS Accounting System

Assalamualaikum...
Jumaat ni saya ada exam UBS Accounting System.. So, doakan saya dapat jawab dengan baik ye =) sekarang masa untuk buat revision & try to answer n solve the question..huhuhu.., wish me luck k.., love u all bebeh ^_^ 

Sunday, August 7, 2011

Demam ANGRY BIRDS.!!

Assalamualaikum wbt..!

Ape khabor sume.? Harap anda sume sihat & sentiasa diberkati Allah pada bulan yang mulia ini..insyaAllah.. Topik saya hari ini adalah ~ "demam ANGRY BIRDS".. sebab ape saya tertarik untuk share dengan sume pasal topik ni.? Haaa... sebabnye saya lihat Angry Birds sekarang menjadi permintaan ramai. 




Ape sebenarnye Angry Birds (ABs) ni ye.?? ABs ni adalah satu video game yang pada mulanya dikeluarkan untuk Apple IOS.  Ia dibangunkan oleh Finland berasaskan Rovio Mobile. ABs mendapat permintaan ramai yang mana menjadi games pilihan, gaya yang lucu, comel dan harga permainan yang murah. Popularitinya membawa kepada versi ABs yang dicipta untuk komputer & gaming consoles, pasaran untuk barangan yang menampilkan watak-watak ABs (T-shirt, alat tulis, keychains, beg..etc..) dan akan datang adalah filem @ siri TV ABs.. ni adalah berita gembira kepada penggemar ABs, saya la salah seorangnye.. ^_^  




Ade satu citer, nak bace tak.?? hehehe.. tak kisah la nak taw ke tak, saya tetap nak citer jugak..huhuhu.. Semalam, saya keluar bersama teman-teman (Ekin, Wan & Farra) ke East Cost Mall (ECM). Tujuan utama nak pergi berbuka puasa je tapi dah alang-alang keluar, ape lagi, merewang la kejap..hehehe.. tapi bukan saya nak citer pasal tu sebenarnye ^_^  masa kami jalan-jalan cuci mata, kami singgah la kat satu kedai yang jual housing h.phone sebab ekin nak beli housing h.phone die. Sedang dalam proses ekin memilih & mencari housing  mana yang berkenan, saya pun jalan-jalan la kat kedai sebelah, and then datang la seorang budak perempuan cina berlari-lari sambil menjerit..."..angry birds...angry birds......angry birds......" haaa...lebih kurang camtu la gayenye..hehehe.. Masa tu saya pun terfikir.. "sampai macam tu sekali orang suke ABs ni kn, sungguh popularitinye sangat meluas.." ( saya bermonolog dalam hati)..  Macam-macam dunia.! 




The latest,, nantikan... akan keluar ~ Angry Birds : The Movie ~ Yeaahhhhoooo..hehehe.. Lastly, games ABs ni telah mendapat gelaran "One of the Most Mainstream games out right now", "One of the Great Runaway Hits of 2010", dan jugak "The largest Mobile application success the World has seen so far".



p/s : suke Angry Birds sekadar suke saje ye, sebab die cute,,, xde terlalu taksub & xde maksud tersurat lain... ^_^

.

Saturday, July 23, 2011

Happy Birthday mY Buddy ^_^

Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan Nurashikin Bt Md. Zainudin.. Allah selamatkan kamu..!! (^_^)
Happy Birthday to you.... Happy Birthday to you.. Happy Birthday to INGU.. Happy Birthday to you..!! :-)
Yeahh..selamat ulangtahun kelahiran ke-20... 

WISHING YOU GREAT BEGINNINGS AND HAPPY ENDINGS AND ALWAYS..

SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR, DIMURAHKAN REZEKI DAN DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN SELALU...

SEMOGA REDHA ALLAH MENGIRINGIMU SELALU....

 WISH YOU MUCH PLEASURE AND HOPE YOUR DREAM COME TRUE...

SEMOGA DIKUATKAN IMAN DAN DITABAHKAN HATI...

 I'M HAPPY,, I CAN CALL YOU FRIEND ^_*

Firman Allah s.w.t dalam surah Maryam, ayat 33 yang bermaksud : "Dan semoga kesejahteraan dilimpahkan kepadaku, pada hari aku dilahirkan, pada hari aku meninggal dan pada hari aku dibangkitkan hidup kembali." 
Melangkah pada usia baru adalah suatu gentar bagimu saat diri menjadi semakin matang dan pelbagai jua rintangan, halangan serta cubaan bakal dihadapi demi menyambut sebuah kebahagiaan SELAMAT ULANGTAHUN panjang umur dan bahagia dalam hidupmu.
Thinking of you and the good times we spent... Make me smile ^_^ HAPPY BIRTHDAY to a friend who's always close to my heart.

USAHA, DOA & TAWAKKAL

Bismillahirahmanirahim...
Salam Ukhwah & Salam Satu Malaysia...

Kini, kembali semula sy setelah lame x meng'update'kan site ni :-) huhuhu.. sorry yep. Semuanya x disengajakan coz i'm really2 busy right now.. Setelah 2 bulan baru brkesempatan utk pulang ke rumah atas prkara yg x disengajakan..pergh.. ayat skemanye.., hahaha. Dalam sibuk2 mnjalankan kerja2ku, ade jugak kemanisan & kseronokan yg mnjadi pngalaman kpdku.. 
       Post kali ni juz nk share ngn korg sume "PROGRAM PERKONGSIAN PENGALAMAN Bersama ALUMNI KIPSAS".. program ni dijlnkn brtujuan utk mmberi motivasi kpd pelajar2 Tahun 1. 8 orang speakers tlh djmput utk brkongsi ilmu & pnglmn mreka kpd para pljar. Dieorg ni sume bekas2 pelajar Kipsas gak taw. Sngt sronok dgr cerita2 dr dieorg. Sumenye dh brjaya dlm bidang msing2.






       By da way, motif utama post kali ni bkn nk story psal program tu jew, tapi nk cite psal MATLAMAT..!! :-) mesti sume org ade simpan matlamat utk berjaya dlm hidup masing2 kn...org yg xde panduan je yg xnk berjaya.. kalau kite tngok, mcm mne org2 yg dh berjaya tu bleh berjaya.??? teringat kata2 yg diucapkan oleh salah sorg speaker pd prgram tu ~ "..x smestinye org yg slalu dpt rsult cmerlang mse skolah dulu akn brjaya lebih pd kita yg dpt rsult 'biasa2' je mase dpt kerja nnti.." lebih kurg cmtu r kata2nye..., lepas fikir punye fikir punye fikir., betul gak tu kn. 


 

 


       Maknenye kt sini, sape2 pun bleh dpt kejayaan tu kalau mereka usaha utk ke arah tu. or u plan ur work and u work ur plan... paham x mksudnye :-) nmpk kn... that means, kita kne ade perancangan utk mnentukan 'goal' masing2. Allah pun telah berfirman dlm surah Al-Ra'du, ayat 11 yg brmaksud :: "Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri merubah nasib mereka sendiri."... Untuk itu, kita hendaklah melengkapkan diri dengan ilmu yang teras dalam ajaran Islam di samping ilmu pembangunan duniawi. 
So.., kepada semua sama2lah kita USAHA, DOA & TAWAKKAL... 


(moga sama2 kita beroleh kejayaan dunia & akhirat..insyaAllah)

Wednesday, May 18, 2011

Laskar Pelangi

Walaupun Hari Guru dah lepas, tp sye masih dalam mood hari tersebut utk share cite ni.. =) Hari ni sye juz nak berkongsi mengenai sebuah filem yg bg sye sngt menarik dan banyak pengajaran yg ditunjukkan dalam filem tersebut. Ianya adalah sebuah filem Indonesia yg bertajuk "Laskar Pelangi". Di sini bukan sye ingin mengagungkan karya seni dr negara tersebut tetapi sengaje sye nak berkongsi sedikit sebanyak tentang filem Laskar Pelangi ni...(^_^)..

Filem ni diadaptasi dari sebuah novel LASKAR PELANGI karya Andrea Hirata. Ape yg menariknye semasa hari pertama pembukaan kelas  baru di sekolah SD Muhammadyah keadaan menjadi sangat tegang bagi dua guru luar biasa, Muslimah dan Pak Harfan, serta 9 orang murid yang menunggu di sekolah yang terletak di desa Gantong, Belitong. Bila mana jika tidak mencapai 10 murid yang mendaftar, sekolah tersebut akan ditutup.
Namun, Harun, seorang murid istimewa menyelamatkan mereka. 10 oang murid yang kemudian diberi nama Laskar Pelangi oleh Muslimah, meneruskan kisah hidup utk mndptkn pendidikan walaupun dalam keadaan yg serba kekurangan.

5 tahun bersama, Muslimah, Pak Harfan dan 10 murid dengan keunikan dan keistimewaannya masing-masing, berjuang untuk terus bersekolah. Di antara pelbagai tentangan berat dan tekanan untuk menyerah, Ikal, Lintang dan Mahar dengan bakat dan kecerdasannya muncul sebagai pendorong semangat sekolah mereka.


Mereka menuntut ilmu dalam keadaan yg serba kekurangan...
Dalam keupayaan untuk tetap mempertahankan sekolah, mereka kehilangan guru yang mereka sayangi iaitu Pak Harfan. Sanggupkah mereka bertahan untuk menghadapi cubaan demi cubaan?


Ikal, Lintang & Mahar yg telah membanggakan sekolahnya....
Filem ini dipenuhi dengan kisah tentang cabaran kehidupan rakyat di pedalaman, dan kisah yg terharu tentang perjuangan hidup menggapai mimpi, serta keindahan persahabatan yang menyelamatkan hidup manusia, dengan latar belakang sebuah pulau indah yang pernah menjadi salah satu pulau terkaya di Indonesia. 


Cikgu Muslimah & Pak Harfan yg mempunyai semangat dan memikul tanggungjawab utk membangunkan anak bangsa mereka

Filem ni sebenarnya mmg dah lama keluar cuma sengaje sye nak share kpd sesiapa yg belum tngok citer ni lg =) memang x rugi tngok citer ni taw. So, kpd yg belum tengok, ape lagi, tengok la..hehehe.. bye.. Assalamualaikum.


Wednesday, May 11, 2011

Sahabat Selamanya

Kutujukan kepada si dia iaitu sahabatku selamanya....
Walau apa pun yang terjadi,, ingatlah bahawa aku akan sentiasa bersamamu sahabatku..



Kau dan aku sahabat....untuk selamanya.. selama-lamanya... ~lagu ni juga untukmu ~ Padi: Sahabat selamanya..

klik je kat link bawah ni...

Tuesday, April 19, 2011

Gadis Seksi utk Siswa.!!

MasyaAllah.., ape nak jadi dunia skang ni.., 
Tadi aq terbace satu berita kat metro, tajuk die "Gadis Seksi Untuk Siswa".., beberapa pengusaha pusat hiburan di Melaka didapati bertindak melampau bagi menarik pengunjung di kalangan penuntut institut pengajian tinggi (IPT) apabila menyediakan program khusus untuk golongan itu dinamakan ‘parti pakaian seragam kolej.’
Penganjur menyediakan lebih 50 gadis seksi kepada pengunjung lelaki sebagai daya tarikan. Malah, mereka juga turut menyediakan persembahan tarian seksi dan pertunjukan pentas oleh kumpulan muzik.
Perkara ni diketahui pihak Majlis Bandaraya Melaka apabila pihaknya menerima aduan berdasarkan kain rentang yg mempromosikan aktiviti berkenaan. Subhanallah,,, dah semakin berani mereka2 ni, siap ade kain rentang lagi tu. 
Apa yg jadi isunye kat sini adalah penganjur seolah-olah sengaje nak menarik golongan muda (siswa) utk sertai parti berkenaan dengan menggunakan perkataan 'kolej' pada kain rentang yang mereka pasang.
BUKTI ~ Kain rentang yang dipasang pihak penganjur utk tarik perhatian pelajar IPT.
Sudut renungan ~ Dari Anas bin Malik ra. bahwa Rasulullah saw. bersabda. “Sesungguhnya di antara tanda-tanda kiamat adalah ilmu diangkat, banyaknya kebodohan, banyaknya penzinaan, banyaknya orang yang minum khamr, sedikit kaum lelaki dan banyak kaum wanita, sampai pada 50 wanita hanya ada satu lelaki.” (HR Bukhari)

Bertudung @ berfesyen..???

Alhamdulillah.., sekarang kita dpt lihat banyak wanita yg telah menutup aurat, sekurang-kurangnya bertudung.
Dapat kita lihat jgk, wanita sudah mula bertudung di sana sini.
Pelbagai fesyen dan jenis tudung di pasaran. Tudung ekin, tudung bawal, tudung sarung, tudung ina, tudung siti malah tudung mawi pn ade,,, mawi yg x pakai tudung pn dpt name.., J
Namun,, isu yg sebenarnye, adakah menutup aurat itu hanya sekadar bertudung.?? Adakah cukup rasa kehambaan diri kepada Yang Maha Esa itu hanya dengan bertudung.??
Cuba kita tengok, betul ke cara menutup aurat seperti gambar kt bawah ni..
Bertudung tp menampakkan susuk tubuh (X)

Rase2 anda., betul ke cmni cara bertudung.?? 

Ataupun cmni anda rasa sudah mnutup aurat.??


Kalau yg ni plak.?? 
Nilai tudung sudah dicemari oleh orang-orang yang sebegini.
Orang Islam lain yang ingin ikut jejak orang-orang bertudung pun tersekat melihat sikap orang-orang yang mencemari hukum Islam.
Mereka rasakan bertudung atau menutup aurat sama sahaja dengan tidak bertudung.
Lebih baik tidak bertudung. Mereka rasa lebih bebas lagi.
Orang-orang bukan Islam pula tawar hati untuk masuk Islam kerana sikap umat Islam yang tidak menjaga kemuliaan.
 Sabda Nabi saw kpd Asma’ binti Abu Bakar:
Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” [HR Abu Dawud] 

Firman Allah swt:
Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka[TMQ An-Nur (24):31]. 

Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].

Wallahu a'lam.. ~ety_iman

Saturday, February 12, 2011

Sambut Valentine's Day ~ HARAM..!!

Bismillahirahmanirahim..

Sempena bulan Februari ni, saya nk cite pasal Hari Kekasih @ Valentine's Day.. Ape hukum menyambutnye.?? kalau kite tngok, memang ramai lagi umat Islam yang sambut hari kekasih, seolah-olah mereka anggap hari tu adalah hari paling bahagia bila mana dapat luahkan perasaan pada kekasih hati, bagi hadiah istimewa, buat surprise party, dating & macam2 lagi la.. Sekarang kita tengok ape hukumnye ye..


       Ada fatwa yang telah mengHARAMkan sambutan hari kekasih. Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-71 yang bersidang pada 22-24 Nov 2005 telah membincangkan Hukum Orang Islam Menyambut Perayaan Valentine’s Day. Muzakarah berpandangan bahawa ajaran Islam amat mengutamakan kasih sayang dan tidak ada hari tertentu di dalam Islam bagi meraikannya. 
Oleh itu, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa amalan merayakan Valentine’s Day tidak pernah dianjurkan oleh Islam. Roh perayaan tersebut mempunyai unsur-unsur Kristian dan amalannya yang bercampur dengan perbuatan maksiat adalah bercanggah dan dilarang oleh Islam.


       Majlis Fatwa bukan saja2 keluarkan kenyataan yang sebegitu. Kalau anda semua nak tahu, berikut adalah bukti2 Hari Valentine masih merupakan upacara ritual keagamaan umat Kristian :


  1. Di dalam laman web Spiritrestoration.org : The Premier, Ecumenical Christian Website. A Resource For Mature Christians and Scholars di bawah topik Definition of religious Holy Days (Pengertian Hari-hari Suci keagamaan), di bawah indeks Saint Valentine’s Day menyebut bahawa : “Christian celebration of the love of God presented in Jesus and in the lives of Christian believers. St Valentine was a 3rd century martyr. This day is widely observed in the USA as a secular celebration of love.” Bermaksud : Perayaan Kristian terhadap kecintaan kepada Tuhan, dipersembahkan buat Jesus dan di kalangan penganut Kristian, St. Valentine merupakan syahid abad ketiga. Hari ini dilihat begitu meluas sekali dirayakan di USA sebagai perayaan cinta di zaman sekular.
  2. Termaktub di dalam laman web Catholic Encyclopedia pengiktirafan bahawa walau dalam apa jua versi berkenaan dengan St. Valentine, kesemua mereka adalah dianggap sebagai syahid. Petikan menyebut : At least three different Saint Valentines, all of them martyrs, are mentioned in the early martyrologies under date of 14 February. Bermaksud : Sekurang-kurangnya terdapat tiga orang St. Valentine yang berbeza, kesemua mereka merupakan syahid, ianya disebut sebagai golongan syahid yang terawal pada tarikh 14 Februari.
  3. Britain Broadcasting Company (BBC) News Online Network melaporkan pada hari Ahad, 14 Februari 1999 bahawa terdapat dakwaan daripada biarawan di Gereja St. John Duns Scotus di Glasgow, Scotland bahawa wujudnya tulang Valentine yang syahid, ianya merupakan servis istimewa hari Valentine pada hujung minggu serta diletakkan di ruang pameran sebagai pameran umum dengan termaktub di atas kerandanya tulisan ‘Corpus St. Valentine Martyris’. Dikatakan bahawa mayatnya telah diletakkan di ruang sayap Gereja St. Francis semenjak berabad lamanya, dan enam tahun lepas mereka baru sahaja meletakkannya di dalam keranda kayu di dalam kotak kadbod di atas almari berhampiran rumah gereja.
  4. Nama St. Valentine juga sering digunakan oleh gereja-gereja Roman Katolik bersempena mengingati jasa-jasa tokoh agama tersebut, seperti : 
  • St. Valentine Church di Philadelphia, Pennsylvania
  • St. Valentine’s Catholic Church di Peru, Illinois
  • St. Valentine Church di Bethel Park, Pennsylvania
  • St. Valentine Church di Thonstetten, Moosburg, Munich
  • St. Valentine Church di Buffalo, New York
Nah.. sudah terang lagi bersuluh. Memang tidak ada istilah Hari Kekasih mahupun Valentine's Day dalam Islam. Pernah ke kita dengar nama masjid valentine.?? Ade ke nama tokoh2 agama Islam nama valentine.?? Xde kn.., 

"Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mengetahui tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya akan diminta dipertanggungjawabkan." ~ Al-Isra' : 36
 Hakikatnya, adalah tidak boleh orang-orang Islam menyertainya kerana hari tersebut adalah hari perayaan bagi umat Kristian berdasarkan asal-usul kemunculannya yang dipenuhi dengan unsur-unsur ritual keagamaan.
Apabila perayaan itu berunsurkan keagamaan, bergabung dengan mereka bermakna mengakui agama mereka dan meredhai kekufuran yang ada pada mereka. Maka para ulama berpendapat, bahawa umat Islam tidak boleh bergabung dalam perayaan orang-orang kafir.
Senario menyambut Hari Kekasih yang berlaku di kalangan muda-mudi Islam juga merupakan antara faktor yang menyumbang kepada pergaulan bebas. Sungguhpun ia belum sampai ke tahap yang kronik, namun begitu apa yang lebih membimbangkan bukanlah setakat berutus-utus kad ucapan dan hadiah, atau meraikannya di kelab-kelab disko, tetapi dibimbangi muda-mudi ini sampai ke tahap menghadiahkan kehormatan diri demi membuktikan kecintaan dan kesetiaan.

Maka,,kepada sahabat2, teman2 mahupun saudara2 seagamaku, jika kita sayangkan agama kita, jauhilah segala yang dilarang dan dekatilah apa yang dituntut agama kita,. Jadi, renung2kan & selamat beramal =)

~ety_iman~

ABC about me.. =D

diTAG oleh kima..hehehe, sorry lambat jwb.. =)

ABC About Me Question.. (-:

A - AVAILABLE?
Maybe kot =)


B - BIRTHDAY?
11th December 1990



C- CRUSHING ON?
"someone"


D - DRINK YOU LAST HAD?
Nescafe


E - EASIEST PERSON TO TALK TO?
somebody i knew


F - FAVORITE SONG?
aku bukan taruhan ~ wali band


I - IN LOVE WITH?
only God knows


K - KILLED SOMEONE?
no & never 


L - LONGEST CAR RIDE?
ofcoz la bus =)


M - MILKSHAKE FLAVOR
vanila


N - NUMBER OF SIBLINGS?
11


O - ONE WISH?
Hope my legs will be better from injury.!!

P - PERSON YOU CALLED LAST?
my cousin


R - REASON TO SMILE?
to alwayz be young =) hehehe


S - SONG YOU LAST SANG?
biarkan jatuh cinta ~ ST12


T -TIME YOU WOKE UP?
biasa ~ 6.30am
holidays ~ secret..hehe

U - UNDERWEAR COLOUR?
wohooo..secret r wei..hahah


V - VEGETABLE(S)?
spinach

W - WORST HABIT?
likes to sleep during the holidays


X - X-RAYS THAT YOU'VE HAD?
twice


Y - YOYOS ARE?
toys & weapons


Z -ZODIAC SIGN
Sagittarius




Random Questions About Me :)


Spell Your Name Without Vowels:
NRZTMN


Your Favorite Number :
7


What Colour Do You Wear Most?
RED, WHITE & ORANGE


Are You Happy With Your Life Right Now?
YUPP..


What Is Your Favorite Lesson In School?
MATHEMATICS


Who Is Your Best FrienD?
Urmmmmmmmm...


When Do You Start Back At School/College?
Last year..


Are You Outgoing?
sometimes


Can You Tie A Cherry Stem With Your Mouth?
xde keje..haha


Can You Whistle?
yess..


Walk With Your Toes Curled?
x boleh,,badan berat..hehehe



THE DO'S :)


Do You Believe In Miracles?
sometimes..


Do You Believe In Magic?
not at all..


Love At First Sight?
No..


Do You Know How To Swim?
Yess..


Do You Like Roller Coasters?
yess,,very much..hahaha


Have You Ever Been On A Plane?
coming soon.. =)


Have You Ever Asked Someone Out?
sometimes jgk...huhuhu


Have You Ever Been Asked Out By Someone?
yes..sometimes.


Have You Ever Been To The Ocean?
yess..


Have You Ever Painted Your Nails?
No..!!



THE WHATS (:



What Is The Temperature Outside?
cloudy & maybe 29 degree celcius <hahah..hentam je ni>


What Radio Station Do You Listen To?
Hot fm !!!


What Was The Last Restaurant You Ate At?
Happy Fried Chicken..


What Was The Last Thing You Bought?
Celcom Prepaid..


What Was The Last Thing On TV You Watched?
How its made ~ Discouvery channel


Who Was The Last Person You Said I LOVE YOU TOO?
tetttt...!!! hahaha





HAPPY SECTION :)

Are You Happy Person?
yess..very happy =D


What Is Your Current Hair Colour?
Black





CURRENTLY WEARING...


What Shirt Are You Wearing?
Red Baby Milo t-shirt


Pants?
tracks..


Shoes?
nope..


Necklaces?
nope..



IN A BOY/GIRL :)


Favorite Eye Colour:
chestnut brown eye


Short Or Long Hair?
short 


Height : 
165 cm above




HAVE YOU EVER..


Been To Jail?
group tours


Laughed So Hard Till You Cried :
urmm..urmmmmmm..


Cried in School?
have forgotten..hehehe


Done Something Really Stupid That You Still Remember And Started Laugh When Think About It :
hahah..my teachers find me at home becoz i did not go to school...hahahaaha <malu tu beb =D>


Seen A Dead Body :
sometimes..



THIS OR THAT?


Pepsi Or Coke?
Not for both..!!


Chocolate or Vanilla?
Vanilla..


Strawberries or Blueberries?
Not for both..


Meat or Veggies?
Both =)


Tv Or Movies?
movies..


Guitar Or Drums?
Guitar..


Adidas Or Nike?
Both..!!


Cheerios Or Corn Flakes?
Both..!! 

There was an error in this gadget