Pages

Ni teman sy Cik hams.., korg bg la mkn kt die ek..huhu.. klik je kt dlm ni ^_^

Tuesday, September 21, 2010

FRee keR aRiNi..??

       Hari ni..,dah la sepatutnye satu klas jew, yg stu tu pun batal gak..,hadoii,, x daye dah aq asyik xde je klas,  sbjek costing, lg 2 bab nak cover.., f.account plak, 2 bab gak, mikro bnyk lg rsenye, bis com lg r plak, bru 2 bab je dpt cover.., fuhh..!!! bnyk ni nk kne cover, nnti dkt final msti bz gler nk wt xtra klas..,<feel~little stress> ermm.., ape nk bwt,,nothing to dsplay. ^_^
       Btw,,wlaupun xde klas harini,, jdual aq ttp penuh,, mne xnye, English Week is around da corner.. toing2.., klas aq dpt tugas handle "board presentation''., pg2 lg td dh kne bngun awl coz nk g jmpe madam, kteorg x wt pape pn lg ni,, adoii.. <feel~blurr>,,mjur atas bantuan teman2, adik, whida, jiah, hanis n sume, ringan skit kje nk wt nnti.., ksian aq tngok hanis ngn jiah, ke hulu,ke hilir, naik trun bngunan smata-mata atas tnggungjwb yg dieorg dpt.,smpai ptg kteorg discuss psal nk jayekn event ni, 30 markh tu beb.., kami snggup penat skit, jnji rock..hahakkz..
       Urmm,, mlm ni kne tdo awl skit, sok ade lwtan g MIA ngn MIT.,kt kL je kot,, tp yela, kne ikot tentatif lwtan gak, nak brtolak kul 4 pg,, mne prnah aq bngun awl pg cmtu, sahur pun x seawl cmtu aq bngun..hehehe <feel~ape2 jela> (^_*) thankz gak kt dieorg yg anjurkan lwtan ni, susah pyah rancang,sume utk bnde baik, mne ade org nk wt bnde xbaik..,so, harap my classmate dpt bg krjasama yg baik ngn dieorg., tkot nnti bile kite rncang event pape, org laen plak yg x bg krjasame kt kte,,ape la rse kn klau cmtu..??? ish2.., xnk aq kne cmtu, harap Allah permudahkan segalanye.,aminn..!
       Mlm ni aq rehat jap dr pkir pasal kje2, utk english week, utk hari usahawan, assgment lagi, kje2 yg nk kne hntar lagi, stop jap pikir ye.!!.., lepas balik dr lwatan nnti, bru smbung blik dr memikirkn tugasan., dpt gak release tension <feel~tenang skit> fuhh.. lega..! huhuhuhu..
      Urmm... urmmm.. urmmmmmmm..., ape ag ek nk story..???? xde da kot tuk harini, nk gosok bju jap utk esok., pastu nk tdo, harap dpt kepuasan n nikmat tdo mlm ni wlaupun x lame., sok xnk pnat2 g jln jauh.., byee.. (^_0)

Monday, September 20, 2010

k0i je bLake..hahakkz

hallo.. :-) ape kabor sume arini..? koi alhamdulillah, shat sngtnye..hehehe
mesti pelik je kn, nape tajuk post ni cmtu..hahah
sbenornye, sje je, mmg xde motif pun nk letak tajuk cmtu..kui3 (^_*)
      Semalam koi baru je blik ke ostel yg serba indah ni..heehehe
<feel~ bese2 je>,sedih coz tinggalkn umah ngn fmily, hepy coz 
met my frenz, (nad,whida,yan,ecah,ingu,farhana,k.shu,,
dak klas koi,dak kI,dak bisnes, n sume rodong2 koi..) hehe
koi bwk kue rye sbb bebdk ni sruh bwk, bskut kcang, 
tat nanas, bskut cklat ngn krepek ubi koi bwk,, pnuh beg koi
ngn kue rye je, bju xde pun sngt,,hahah,, nasib la ayah koi ngantor
balik.. :-) klau x mmg malu nk bwk naek bas beg besor2..hui3
     Arini,,isnin, da start klas,, mlsnye nk bngun pg,, nsib r koi ABC,
xyah r nk bngun subuh..hehehe, lpas je whida mandi, koi pun bngun 
ngn muke toyer je,kul 7.40 koi gsok bju sume,, kul 8 bru koi mndi,
farhana ngn k.shu x blik lg. punyer r sronok mndi, smpai x sdar dah 
stngah jam koi dlm blik air.,so, mknenye dh kul 8.30.. alamak..!!
dah lmbat ni,, klas kul 8.30 plak tu ngn en.taufik pg ni..hohoho
<feel~gelabah>,, cpt2 koi ciap, 5 mnit je koi dh ciap,, whida mmg
tnggu koi dr kul 8.25 dh,,slalu mmg die la yg awl dr koi.. hehehe
sory whida,sory sengaje..hehehe, pstu trun je blik nad, ngtkan die 
dh ciap,rupenye ats ktil lg..hohoho, <feel~tercengang-cengang>
rpenye die lg bez,x sdar lngsung lpas subuh td..hebat2..kui3
"..xpe la,akk g jela klas, adk x g la nmpknye..." gtu la lebih kurg
dialognye.. :-)hehehe, koi pun ngn muke cm x bape ikhlas je, g gak r
ngenjot-ngenjot jln kaki ke DK4 ngn whida,"..beribu batu...jauhnya.." 
koi nyanyi tu dlm ati..hahah.., tngok keliling ktorg,mmg setitik mnusia
pun xde kt kipsas ni,, <feel~hairan+pelik> xblik lg ke dieorg sume.?
xde kelas ke dieorg.? lambat sngt ke kteorg ni.? kami tertanye2 :)
ahhh..lantak la,kami pun smpai kt DK4, fuhh..!! lega,ade org rpenye
tp en.taufik x dtg lg..baru je dduk, ade sorg ni kol en.tau & announce
"..kelas batallll..!!! sila hntar tugasan yg en.tau bg sblm cuti ari tu next
week..okey sume.!" <feel~terngange sketika> aik..!! kje mne 
plak ni..?? dh sah2 la kami x bwt..huhuhu, xpe la, balik bilik la pkir..
hahah,,snang tul :) otw nk balik ostel, nmpk yan ngn ecah bru smpai
kt prodata ngn mengah2nye,,hahah, lg lambat rpenye dieorg dr koi..
pdn muke..!! spe sruh lmbt..kih3, trpkse la dieorg pn ngikut ptah blik
ostel..
      Kelas cik firah,sume cm bese je,, kelas akidah plak, rse cm mls 
je nk jln kaki ke msjid tu,klas dh r sejam je,jauh plak tu..,huhu, tp 
xpe la,nme pun mnuntut ilmu,koi rjinkan gak diri nk g klas..cewah..!
hahah,, xleh blah je ayt..kui3, lgipun koi pkir lpas tu pun kuliah 
sbjek yg sme,so, alang2, g je la kn, klau niat baek,dpt gak pahala..
pastu agknye Tuhan bg keringanan kot sbb g kelas ngn hati yg ikhlas,
dpt hbis klas awl,,alhamdulillah,,. kul 4.20 dh hbis drpd biase kul 5..
yahoo..!!! koi pun balik bilik, pastu mkn kerepek..hahah..
      Aduihhh...!!!! sakit perot plak,, smbung nnti ea..hehehe.. daaa

Saturday, September 18, 2010

ikot oPen HoUse

     Mule2 td, aq ingt xnk ikot family g open house..huhuhu, bkn ape, mls nk bersiap, nk gosok baju sume.. :-) tp aq pkir2 balik, klau duk umah pun nnti aq bosan plak..hohoho.. so,  aq pun berciap la nk ikot punye psal..hehehe
feveret cendol (^_*)
     Open house ni wat kt umah mak sedare kakak dlm undang2..aik..?? 'kakak dlm undang2'..?? hehehe.. sis-in-law la :) :) umah tu kat taman bahagia court, tmerloh.. mule2 tu ingat kami2 je nk g tp bile kak uda dengar je yg kami nk g open house, nk ikot jgk rpenye die..hahah,, kami pun tnggal kete kt umah k.uda pastu naek kete die, follow je kete abg nuar.., mase kami smpai, nasib org x bape nak ramai, dpt la tmpt dduk kteorg nk mkn (^_*) hehehe,.  
satay ayam
laksa
     mule2,,aq ikot k.nisah, ambik cendol :-) yg laen pndai2 sndiri la..hehehe,, pastu aq minum cendol smpai habis,,bez jgk,, nak ambik lg satu,malu..hihihik,, aq biar je dulu, aq g ambik satey plak,, wah,,cam bez je sate ni..nyumm2..hahakkz, taw x bape cucuk sate habis aq mkn sorg..?? 23 cucuk..!! wah..,bnyknye aq mkn <baru nak sedar..hahah>.., dlm borak2 tu, mne la sedar da mkn bnyk kn..hehehe,, lagi bez,,habis satu mangkuk lg cendol aq kebas..kui3 :-) alaa..bkn slalu pun dpt mkn cmni,, sedap2 plak tu..hehehe.
     lepas balik dr umah tu,, dlm kete, aq mule pegang perut, alamak..!! buncit la lepas mkn td..hahah, aq kire2 balik ~ cendol:2 mangkuk + satay:23 cucuk + air oren=2 gelas + laksa skit je <juz rase yg mak punye> + biskut raye:4 ketul = perut buncit :-) (^_^) hahahaha,, tu pun nasib aq x ambik nasik td, klau x, mmg x larat nak jalan..huhuhu
     Lepas ni control balik makan..hehehehe,, daa :-)
dah taw cmne nak diet, tp x buat2 gak..hihihihi

keRanG puNye pAsAL

kerang ni lah puncenye..hehehe
Hari ni hujan lebat sngt2, dr mlm td dah ujannye,. Aq bngun tdo je pg td tngok bnyak gler air kt dapur umah aq, pelik gak,,. Dtg mne plak air tu..? rupenye atap umah bocor, sblum2 ni x mcm ni pun ble ujan, mybe mlm td ujan skali ngn angin kot,, pnt gler aq lap lantai sorg2 sbb yg laen blum bngun solat subuh., nnti tkot ade plak yg terlentang jatoh, pyah plak klau laen kes jdnye. Lpas ciap lap sume2, baru aq solat, then, baru yg laen bngun plak..
            After breakfast, my sis-in-law, k.nisah rancang plak nk wt mkn2.., nk mkn mee kari katenye. Aq pun dgn rajinnye ciap2 la coz nk ikot g pasar beli brg2 nk wt mee kari td.
·         *Mee 4 paket, sawi agak2, taugeh pun agak2, rempah kari sepaket kecik je, kerang(pling penting), tauhu goreng, lada kcik, ayam sekor(beli kt pasar segar,brg laen xpe cri kt kedai), bwang besar, yg laen sume dh ade kt umah J..
·       *  Tambahan~brg nk wt koktel (pandai2 cari sndiri)
Gitu la lebih kurg list yg kakde bg sruh g beli.., yelah die masak, so, mcm2 la die tulis..huhuhu
Aq pun kuar r ngn k.nisah n kakak utk cri brg2 td.. first, kteorg g pasar nk beli ayam. Sampai kt pasar, aq je kne trun beli sbb duit ade pd aq,,aq ni pun dgn wt muke paksarela trun la dr kete nk g beli ayam..hohoho, nasib la k.nisah nk teman masuk pasar yg pham2 sndiri la bau & keadaannye cmne kn.hehehe.., lepas tu, kitorg g kedai plak utk cri brg2 laen,,. Tauhu goreng, bawang ngn kerang xde kt kedai tu,dh habis.. J kne plak g kedai laen,. Tauhu goring ngn bawang dh beli.., kerang plak yg xde.. :P g plak kedai laen semata-mata nk cri kerang, kakde ckp,xde kerang, mee kari x bez..huhuhu, kami ni berusaha la utk dptknnye.. <ayt skema gler..hahah> sampai 6 kedai cri kerang, dukacita dimaklumkan bhw kerang habis kt sume kedai..hadoiiiiii...!!! cmne ni..??? x jd la nk msk mee kari..huhuhu,, tapi....... nak dijadikan cerita,ade sorg mkcik yg ktorg jmpe kt kedai yg ke-6 td,die gtaw berita gmbira J .. “tadi mkcik nmpak ade lg org jual kerang kt pekan sari tu,, tp skang x taw la ade lg ke dok....” haaa.., cmtu la lbih kurg mkcik tu ckp,,. Kami plak ape lagi,,trus je g serbu pekan sari.
            Bile smpai je kt pkn sari,,org sume da xde, penjual2 pn da ciap kmas2 brg nk balik..huhuhu, cmne ni..?? kitorg pn wt muke x malu g jgk tnye org tu.. “...kerang ade lagi pakcik..? kami ni dh penat mncari..” org tu jwb, “ ade dik..” . Wah..hahahaha  !!!! sronoknye dh jumpe kerang..hehehe J pastu, kami pun balik ngn muke yg tenang setelah habis mmbeli brg2 td..hehehehe. Lepas tu, dpt la kami mkn mee kari.. yahoo...!!!! JJJ
ni lah mee karinye (^_*)

Friday, September 17, 2010

hari raya 2010

Ni lah raye tahun ni..huhuhu.. bez sngt2 coz sume family balik.
     Abg nuar yg x pernah dpt cuti rye pun ade balik beraye same2 kteorg, pyh benor die nk dpt cuti tp x taw ape alasan die thn ni smpai cuti die diluluskan.hahaha...
     Kaklong plak, wlaupun xde pd pg rye pertama, tp dpt gak rye same ptg tu,,huhuhuhu,, ank2 die mmg sronok sngt dpt beraye ngn kteorg,.mne x beznye, umah tok ade wifi :-)sronok r dieorg nk maen game.umah pun dah jd mcm cc je,smpai 4 lptop pakai.,yg ank die tengku erie bleh plak ckp "tok shi dh maju, dlu bg wit rye RM5, skang dh naek RM10.." hahaha.. mmg klako..!!
     Kak Uda plak, mmg thun ni turn umah kami, so,sah2 la die ade..hehehe., yg laen bese la,mmg slalu ade..hahakkz
     Baju raye plak, sume x ciap, mak x smpat nk jahit coz bju org tempah bnyk sngt...huhuhu, sdihnye :-( tp xpe la, nasib la baju bnyk..hehehe,
     Duit raye..?? masih dpt,tp x sehebat thun2 lpas,, sebabnye,? masing2 x dpt bonus thun ni..(^_*) & aq pun da ade duit sndiri..hihihi
kat kmpung, raye ke-2
     Beraye ke mane..? urmm..,thun ni mood aq baek utk g berye, so, sume umah yg fmily aq g,aq ikut.., tp ngn frenz plak, rmai yg xde kt umah, sume ade urusan msing2.. fatimah kori~baru dpt ank buah, neno~dpt cuti kjp je, mida~sronok g berye jauh2, cik poh~menyepi seketika, azura~nak balik kmpung..huhuhu, trus je hilang mood aq nk g beraye umah teman2 laen, sory ea yg laen.. kpd mne2 yg ade tu sronok la, cm bese, bwak husna g beraye..hehehe, mne yg xde tu, next time kte jmpe ek :-D 
Kat kg jgk ni...


pose sblum beraye umah sedare-mare, raye ke-3
kat umah nenek sedare, kg.Awah
kat umah mertua kak uda

kalau korg berminat nak tngok pic2 raye aq selebihnye, tngok kt my fecebook k (^_0)..


 





Thursday, September 16, 2010

macam2 16 sept.

hari ni,, berita pertama yang saya dapat sebaik saje bangun dari tidur,,,
aki meninggal dunia, ayah kpd emak saya,,
perasaan~ terkejut, x sangka, masih x percaye, sedih kemudian baru tenang. Cepat2 bangun then mandi, pastu terus je bergegas ke kampung.. Dlm tergesa-gesa, baru teringt yang kami blum sarapan, mak dah balik kmpung awal drpd kami lepas je dpt berita tersebut ngn abg ewi. Mak lagi la kesian, sampai x sempat nak mandi, lepas settle sume urusan jenazah baru mak mandi kat kmpung. Kami pulak, dlm perjalanan berhenti kat satu kedai utk cari sarapan utk alas perut. Saya makan dlm kereta je.
Sampai je kat kmpung, jenazah dah dibawa ke masjid utk diuruskan sebab rumah tu kecil dan x selesa utk menguruskan jenazah. Masa kami sampai, jenazah blum dimandikan kerana org sedang sediakan kelengkapannya. Hiba rasa hati bila tatap jasad aki sebab aki meninggal seorang diri. Kami pun sedekahkan bacaan ayat2 suci Al-Quran pada jenazah sampai org ramai uruskan semuanya.
Akhirnya, jenazah aki selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kg. Kelibang lepas waktu zuhur.
ni lah arwah aki saya masa sakit

         Balik je rumah, ade sorang kawan lama, Fatimah Zainal datang umah bagi kad jemputan kawin. Terharu jugak rasa sebab ingat lagi die kt saya. Lama betul kami x jumpa, berpisah lepas masing2 masuk sekolah menengah yg berbeza. 8 tahun x jumpa, dah nak kawin die ea (^_^) hehehe.., saya tumpang gembira. Die memang x berubah, masih sama seperti dulu, kurus, kecil molek dan masih malu2.. Tapi die cakap saya dah banyak berubah, x macam dulu. Ape yang lainnye saya sekarang ni pun saya x tau..hihihi.. mungkin dah semakin berisi, :-) ye lah kan, 8 tahun x jumpa, mesti la berbeza. Dulu jumpa mase darjah enam, sekarang dah x sekolah.. mane x lainnye,..hahaha. Bertemu jodoh dah die kan, saya ni..?? calon pun xde lagi..hehehe. xpe la, saya nak blaja dulu, nnti klau saya dah jodoh, saya pulak ajak die (^_0) okey x..? kuang3.. Satu lagi,,,, malangnye saya x dapat hadir masa majlis kenduri tu, ade bnyk keje yang saya kena selesaikan kat kolej..uhuhuhu,, terkilan jugak, tapi ape nak buat kan,, mintak maaf ye fatimah..!! (-,-) insyaAllah, saya kirim hadiah..
         Sebelum terlupa, sepatutnye hari ni saya ade janji nak datang umah seorg lagi teman lama, Humai @ Ida., majlis ulangtahun kelahirannye,, tapi seribu kemaafan dipinta kpd Ida atas alasan yang x dapat dielakkan pagi tadi. Saya dah maklumkan kat Ida tadi, alhamdulillah Ida faham dan die juga ucapkan salam takziah atas pemergian aki saya pagi tadi. Selamat Ulangtahun Ida :-)
         Urm.. okey la setakat ni kot utk hari ni. To be continue........    

Wednesday, September 15, 2010

aku suke sangat

aku x tau la nape aku suke sngt lagu ni,, bile first time aku dngr, aku da tertarik,, rentak die, lirik die sumenye bez,,
lagu ni mmg bg mesej yg sngt2 bermakna,,
kene sngt ngn senario zaman skang.,
ade satu rangkap yg aku dah bold n italickan,
aku suka rangkap tu, mesej utk org2 kte zaman skang
*komen aku: lagu ni memang terbaek..!!


Lirik Lagu Cerita Kedai Kopi - Malique Ft Salam

Intro

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
ditemani teko berasap dan bau wangi
ditemani cahaya malap dan lagu reggae
hayati, salam

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
masalah dunia, masalah peribadi
luahkan jangan simpan dalam hati
boleh cerita di kedai kopi

Korus
(Salam)
Cerita kedai kopi
cerita kedai kopi
tiada hakim tiada saksi
cerita sensasi di kedai kopi (2x)

Verse 1
(Salam)
Ada satu hero melayu, namanya rahsia
dulu lepak tepi parit kampung
sekarang lepak media massa

(Malique)
Asal boleh masuk tv, dia mesti buat
awek tengok jambu, laki tengok meluat
citarasa makin besar otak makin ketat
baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
ay, jalan berkepak dengan awek romantis
biasalah budak baru nak naik jadi artis
ay, jalan berkepak dengan awek romantis
biasalah budak baru nak naik jadi artis
jakun ke pelakon, jamban ke makan malam
dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
tapi datin muda tengok, geram dan sangkut
datuk outstation,apalagi angkut

Korus
Verse 2
(Salam)
I'm in the mood for love
simply because you're near me
honey but when you're near me
i'm in the mood yes i'm in the mood for love

(Malique)
Terima kasih rahsia diterima
kalau sunyi lagi boleh main gila
datin kena taruk, rahsia kemaruk
makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
datuk pergi London lama, pucat bila balik
bini buncit sikit tau dia tak boleh naik
datuk pergi London, dia pucat bila balik
bini dan anak percuma dah ada penyakit
apa kesudahannya, apa yang terjadi
rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi
cerita sensasi dengar di kedai kopi
setiap individu punya versi sendiri

Bridge
(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
masalah dunia, masalah peribadi
luahkan jangan simpan dalam hati
boleh cerita di kedai kopi

Chorus

Verse 3
(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
ditemani teko berasap dan bau wangi
ditemani cahaya malap dan lagu reggae
hayati, rentak keluarga marley
hamba di belanda di tengah ibu kota
temanku Salam, dreadlocks bawah mahkota
anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
rindu nak dengar cerita kedai kopi Malaysia
aku cerita, dia ketawa
tak kering gusi, jatuh kerusi
dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
di Eropah orang bentang idea
topik-topik intelektual didiskusi
anjakan paradigma bila kena kopi
peace, love and harmony, reggae sampai pagi
keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Chorus

Outro
(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
ditemani teko berasap dan bau wangi
ditemani cahaya malap dan lagu reggae
hayati, yeah...

aKu baru tau.. (^_^)

Salam..,semuanya bermula di sini,,. hehehe..
sebenarnye aku baru je nak menjinakkan diri dgn blog ni, so, klau ade yang kurang, maafkan la ye,,. dan lagi bagus klau ade yang tlong bantu aku utk lebih aktif.
aku mula minat utk menulis blog bila my lecturer ( madam yan ) bagi tugasan utk subjeknye 'business communication'.. tq madam coz made me know about the blog..huhuhu
mula2 aku nak buat blog ni memang terkial-kial, klakar sngat2..hahah
orang yang ade mase aku buat blog ni je taw betapa klakarnye aku mase tu :-)
memang x ubah mcm budak darjah satu yang baru masuk sekolah..hehe
tiap2 saat nak tanye, nak post tanye, nak buat profil tanye, nak masukkan pic tanye, boleh kata semua yang aku nak buat kt blog ni aku tanye,,
tapi aku respect la kat roommate ngn teman2 aku antaranye farhanah, wahidah, kima sebab x jemu2 ajar aku, dan x lupe jg kpd nad, ade gak aku tanye die dan sampai sekarang pun aku masih menuntut ngn teman2 aku yang lain utk blog ni, thankz guyz..hihihi
satu lagi,, mmber aku yang namenye kima tu memang aktif ngn blog die, aku pun jadi jeles, then, aku pun nak jugak la belajar tulis2 blog ni (^_^) xpe kan klau cmtu..hehehe
pastu plak aku jumpa website blog kawan aku yang namenye azimah, aku pun bukak la, banyak jugak die tulis dlm blog die.. tu yang membuak-buak aku rse nk tulis blog ni..hehehe
         urmm..untuk blog aku ni, aku rase nak masukkan ape2 je yang aku rase nak masuk pasal aku, pasal family aku, pasal teman & sahabat handai aku, pasal cikgu2 @ lecturer2 aku, dan pasal sume2 lah sama ade yang berkaitan @pun x berkaitan ngn hidup aku.. dan x lupe jgk, blog ni aku buat secara x formal sebab senang aku nak postkan ape2 je..hahaha
macam2 la aku ni kan :-) xpe la, aku x kisah pun org nak bace ke x ape yang aku post, janji aku x kacau org..hehehe,
okey la, sampai sini je setakat ni, nnti klau rajin aku post lg ye..daa.. salam.
There was an error in this gadget