Pages

Ni teman sy Cik hams.., korg bg la mkn kt die ek..huhu.. klik je kt dlm ni ^_^

Sunday, December 5, 2010

tAg dr ima

Salam,, ni aq juz ambil mse jap coz nk jwb soklan yg ima ngn izra tag kt aq ^_^

Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
~family, cikgu2, teman2 serta SAHABAT.

Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
~urmm..kt umah je kot, nk wt bese2 jew coz xnk mmbazir,, ~tema,,tnggu nnti tnye bkal suami dlu yek, discuss sme2..hahakkz

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
~maybe..teetttt..!!! =)

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
~wah..! baek punye soklan,, hahaha,, yg ni trpulang pd keadaan.. yg pasti NO KOMEN.. ^_^

Dimana korang selalu berjumpa kekasih korang?
~kt umah jew,, sng skit ade mak ayah..hahah

Novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?

~rsenye majalah REMAJA kot,, keluaran 15 nov 2010..

Apakah nama penuh korang?
~NORZAITEIMAN BT JAHARUDIN

Antara mak dan ayah korang,yang mana korang lebih mesra?
~mak kot coz mak lbih memahami anak die yg pling degil ni..hihihihi

Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang.
~someone yg dpt mengubah aq utk jd lebih baek dr skang.., =) boleh ke..? hehehe

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
~klau kt ostel mmg la kne bsuh sndiri tp klau kt umah kakak bsuh kn kot, kdg2 klau rjin bru bsuh sndiri,,,kui3

Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?

~aq btul2 nk pergi tmpt yg aq x pg lg..haahaaha

Pilih salah satu,peluk atau cium?

~eee yoo..ntah la..huhuhu

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?

~ima ngn izra bdk ngade =) ima ngn izra bdk bucuk =) sy suke kwn ngn mereka =)

5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang
~h.phone, sports shoes, amporlo, bantal peluk & purse..hihihi 

Lagu yang paling korang suka dan selalu dengar

~AKU BUKAN TARUHAN nyanyian Wali Band

Bila tarikh lahir korang dan dekat mana korang sambut tahun lepas?

~11 DISEMBER 1990,,  selalu tiap2 tahun mse tarikh besday aq jew mesti kt umah tp tahun ni je berbeza..hehehe

7 org blogger yang korang nak tag.
~urmmm..sape plak aq nk tag ni yek.. zimah, kima ngn sape2 jelah.. ^_^..hihihi,, jgn marah aa..!! 

p/s: kpd ima ngn izra..laen kali klau nk tag, jgn tnye soklan pelik2 ye,, lame aq nk jwb ni..hehehe =)

Monday, November 22, 2010

KEJAYAAN adalah milik semua

Baca, fahami, & hayatilah kata-kata hikmat di bawah ini. Semoga  kata2 tersebut sdikit-sebnyk dpt memberi perangsang kepada kita semua utk beroleh kejayaan,, insyaAllah.
  1. Semasa kita BERHENTI DARI BERFIKIR, kita biasanya TERLEPAS SATU PELUANG.
  2. Cara yang PASTI untuk terlepas dari berjaya adalah TERLEPAS PELUANG.
  3. Jika anda MAHU melakukan sesuatu, anda AKAN MENCARI JALAN & Jika anda TIDAK MAHU melakukan sesuatu anda AKAN MENCARI ALASAN.
  4. "Ada yang menyebut, 9/10 rezeki adalah daripada PERNIAGAAN" ~ hadis
  5. ILMU melalui bukunya, KEMAHIRAN melalui pengalamannya, KEJAYAAN melalui usahanya ~ pakar motivasi.
  6. "Sesiapa yang tidak pernah gagal, dia TIDAK AKAN menjadi KAYA" ~ Charles H. Spungeon
  7. Firman Allah swt:  " Ingatlah, Allah TIDAK AKAN MENGUBAH nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri BERUSAHA mengubahnya" ~ Surah al-Radu [13] : 11
JIKA ANDA TIDAK BERUBAH, ANDA AKAN PUNAH..!!

*KEJAYAAN ADALAH MILIK SEMUA*  

Sunday, November 21, 2010

beRsama meReka

     Tanggal 21 November 2010,, aq telah mengatur satu temujanji bersama sahabat lama < cewah..!! ayat skema gler..hahaha> xpe2,, tukar intonasi ye =) sbnrnye td aq dh jnji nk kuar ngn ayu & suha.., bkn pape pn, sje coz dh lme x jmpe,, kuar ke temerloh jew kot..hahaha, tp its ok la, at least dpt lepaskn gian g shopping td..kui3, aq ngn ayu juz wndow shoppng jew, suha yg bnyk skali mmbeli dan belah =) xde ape pn aq nk cri sbnrnye sbb tu x beli ape pn..

dari kiri: Ayu & Suha
     td mse smpai jew, i'm be the first drpd yg laen,, rsenye aq dh ciap pling lmbt dh kot..huhuhu,, rpe2nye, dieorg xde motor plak,, hohoho, so, terpkse la aq ni menanggung penantian seorg diri.. urmm,, nak buat ape ek sorg2 ni.. emm..emm.. nk g shoppng dlu, x syok plak sorg, nk g mkn, x lapar lg, emm.. nk dduk je, buang mse plak.. emm..emm.. yaa..!!! lepak cc la.., then, aq pn g la cc yg terdekat, INTAN SIBER.. huhuhuhu, juz hbiskn mse ngn FB jew =)
     ade dlm stngah jam lebih gak r aq kt intan siber tu, then bru dieorg kol dh smpai,, so, aq pn check out la,, <wah,! cm kt hotel plak nk check out..hahaha> hentam jela.. ^_^ mse aq trun, rpenye dieorg kt bndar lame plak..aiyoo.., pastu aq kol ckp kt bndr baru then brulah dieorg come to me..hohoho,, smntara mnnggu dieorg smpai, g usha2 kedai baju jap..urmm,, xde pn yg brkenan.. smpai la blik pn xde yg brkenan..haha, padahal nk b'jimat, mklum la, dah nk msuk sem ni, bnyk wit nk gune..kui3
     pastu kami pn go on la jln2.. suke sngt jmpe dieorg coz mmg dh lme x ketemu..hui3, kami jln2, g mkn, tp sambil2 tu mmg bnyk r cite yg di'share' bersame ^_* pastu bru la aq balik,, penat tp happy n dpt tenangkn fikiran dr memikirkn kje2 yg tertangguh & result yg akn keluar x lame lg..fuhhhh (^_^) (^_*) (^_^)
     
P/S: Doakan sy dpt pointer yg baik utk sem ni ye.. insyaAllah.

Saturday, November 20, 2010

ikan patin TEMERLOH

harini kami sume nak mkn ikan patin,,, mklum la,, org tmerloh mmg suke sngt ikn patin =) pastu yg beznye, aq g trun sndiri ke sangkar n saup ikan2 tu,, mmg suke sngt2, yela, first time trun sangkar ikan gitu..hehehehe, 

ni lah die sangkornye..perghh...!! ^_^
ikan2 yang kami tangkap..huhuhu,, CUTENYE IKAN NI,,HIK3
sampai lapan ekor skali kami beli ikan ni td taw..huhhuu,, beznye la.. (^_*)


pastu blik umah jew siap siang2 n basuh sume,, mak buat msk gulai tempoyak ikan patin yg kami tngkap td..perghhh.., terbaek la,, mmg ikan patin bez sngt klau msk tempoyak taw,,hohoho, klau sesape nk cube, meh la dtg ke umah,, klau kt tmpt laen bknnye xde ikan ni tp rse die xkn sme ngn ikn patin dr temerloh taw..hahahah,, tu lah die kelebihan yg ade kt sni.. =)

woww.. nyumm2..!! slurppp
hehehe..suke2.. so, ni lah antare xtviti aq arini, xde la bosan sngt asyik duk umah je time2 cuti ni..kui3

Friday, November 19, 2010

BOLEHKAH KITA LAKUKAN PERUBAHAN..????


Mustahilkah? Susahkah? Pasti jawapannya tidak mustahil.
Tetapi bukankah perubahan itu ada dua jenis iaitu perubahan positif atau perubahan negatif (nauzubillah).
Tiba-tiba terfikir satu persoalan.
Mengapakah untuk melakukan perubahan yang positif itu lebih susah berbanding perubahan ke arah yang lebih negatif?
Adakah kerana diri ini lemah? Lemah untuk melawan godaan syaitan?
firman Allah swt, surah Az-Zukhruf 43;37
"Dan sesungguhnya syaitan-syaitan itu benar-benar menghalangi mereka dari jalan yang benar dan mereka menyangka bahwa mereka mendapat petunjuk" 
Tarik nafas dalam-dalam. Ambil masa, fikir sejenak.
Yang mana lebih kita kejarkan? Perbuahan yang lebih bagus atau yang sebaliknya?

Allah berfirman lagi dlm surahNya;

"Dan janganlah kamu sekali-kali dipalingkan oleh syaitan sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu" - Surah Az-Zukhruf 43 : 62


Pastinya yang lebih baik.
Tetapi tidak dapat untuk kita nafikan untuk melakukan perubahan kearah kebaikan ini, jalannya dihiasi dengan ranjau yang peuh berduri, halangan, ejekan, ujian, dan semua ini adalah dugaan.
Kadang-kadang untuk berubah ini penuh dengan bisikan dan desas-desus manusia:
"Eh, kenapa A pakai tudung sekarang ini, bukankah dahulu dia seorang minah rempit, ini mesti tak lama nie!"
"Alhamdulillah, A dah mula berubah insya Allah sentiasa dirahmatinya"
Hendaklah kita sematkan dalam pemikiran kita, janganlah sesekali kita terpengaruh dengan kata-kata negatif terhadap diri kita, kerana andai kata kita terpengaruh dengan kata-kata tersebut, pasti berat kaki ini untuk melangkah ke alam baru, berat lagi hati ini untuk melakukannya.
Percayalah, kita lebih mengenali diri kita dari orang-orang lain, dan Allah lebih mengenali kita dari diri sendiri.
Tidaklah semua perkara itu manis untuk menuju ke syurga, kerana pasti Allah selitkan sedikit ujian untuk kita, bagi menguji diri ini.
"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, “Kami telah beriman”, dan mereka tidak diuji?"Surah Al-Ankabut 29:2
 Apakah definisi perubahan sebenar dalam diri kita? Adakah hanya dari segi fizikal atau hati nurani? Yang mana akan datang dulu?

Sebenarnya, yang mana datang dahulu itu tidak penting, kerana yang lagi penting adalah hasilnya.
Andai kita rasa, perubahan fizikal seperti melabuhkan tudung dan pakaian itu lebih mudah, maka lakukan itu dahulu, kemudian kita melatih hati ini satu persatu, andai kita merasakan hati ini lagi senang untuk dilatih, maka latihlah ia dahulu.
Kerana perubahan itu datangnya dari hati yang ikhlas, yang tulus. Insya Allah.
Mari mulakan langkah kita bersama, kerana pintu taubat itu sentiasa terbuka.
Manusia sentiasa perlukan perubahan kerana iman kita naik dan turun. Jangan biar jalan kita dihiasi dengan futur.  
dipetik & diubahsuai dari http://www.iluvislam.com

Thursday, November 18, 2010

Disaat Aku Mencintaimu

I like this song J 
lagu ni mule2 tu aq dngr mse ngah study mikro ngn dak KI, dlm fon jiah, tp mse tu aq ngah pening coz tkot xleh jwb exam pd esoknye, so, aq wt x taw jela mse dak2 ni dngar lgu tu.. esoknye lpas hbis exam, adik lepak kt bilik aq pstu die psang lg lgu tu kt fon die, aikk..bez plak dngr..hehehe, lpas pd tu la aq bluetooth & like lgu ni.. J
korg dngr la lgu ni ye.., moga terhibur..hehehehehe
p/s: lagu ni xde kene mngene sama ade yg msih hidup mhupun yg sudah mninggal dunia,, juz 4 fun n utk mnghiburkn hati..huhuhu

sila klik   Dadali ~ Disaat Aku Mencintaimu  JJ



Lirik Di Saat Aku Mencintaimu – Dadali

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Sunday, November 14, 2010

rindu cik cooper..huhuhu

Assalamualaikum (^_^)
Dear cik cooper..,
          lme dh x jenguk2 cik cooper kn.. urmm,,rsenye dkat sebulan gak la kn..huhuhuhu,, :-( sorry cik cooper, buzy sngt2,, aritu kn aq exam, pastu bzy ngn meeting lg, ngn stdy, bnyk ngt kje sblm ni,, tp skang aq dh hbis exam..yeyeyeye,,

          Tp kn cik, nak ngadu ni..hurmmm.. aq takot sngt2 ngn sbjek costing., sungguh,,aq x dpt jwb pn,, dah la soklan die xde plihan, juz 2 soklan je yg aq jwbnye dr 5 yg wjib dijwb..huhuhuhu,, sedih sngt2., dr 2 soklan tu klau dpt mrkah pnuh xpe gak,, mesti ade yg salah2 gak,, hurmm,,, "Ya Allah,,sesungguhnye hambamu ini dalam keresahan, bantulah dan permudahkanlah segala urusan yg dapat menenangkan hatiku.".. amin ya Rabb..
berharap sngt,,kpd sesape yg terbace post kali ni,,mohon doa skali utk menghilangkan keresahan hati ini.. se moga hidup anda juga dirahmati oleh~Nya..insyAllah..

          Hari ni,, setelah lame meninggalkan cik c, aq kembali semula J hehehe..  skang aq dah ade kt umah,, feel~heppy sngt2,, aq akn gunakn mse kt umah ni utk rehat sepuas2nye.. bkn ape, msuk sem nnti, cnfirm i'm very da buzy., berhrp aq dpt jlnkn keje ngn sebaiknye,, berhrp aq dpt result ngn sebaiknye,, berhrp aq dpt study ngn sebaiknye,, berhrp agar hubungn ngn sume org dpt dijge ngn sebaiknye.. aminn,, sumenye utk sem dpn,, 


          aq cuti skjp je,, juz 3 mnggu, tp aq kne blik semnggu lbih awl coz ade kje yg perlu disiapkn..urmm,, lg stu hrpn aq, moga2 cuti kli ni aq leh jmpe ngn teman2 lame,, rindulah sama kamu sume..huhuhu..
husna dh cnfirm xleh ketemu,,huhuhu,, neno, zimah, mida, zurah, ayu, jom kuar nk..?? hehehe,, lame dh x gosip2 ni..bnyk cite nk share sama kamu sume..teetttt.!!!.hahahaa, mmg xde kje laen kn.. kueng3.. 


Cik c,
          rsenye smpai sni jela kot 4 2day.., 6t klau senang2, aq cri cik c lg ek..hehehe..
nak mkn biskut jap.. J hehehee..daaa

Friday, October 15, 2010

 frEe fRiDay 

Assalamualaikum n very gud morning 2 all of u n specially 2 "mYc0oPeR" (^_^)


                                       hariKu bermula dgn mo0d yg agk ok & lebih smngt dr smlm.. J arini sume kelas batal ats sbb ade konvo sok, so, totally lec very2 da'busy..hihihi.., subuh kul 6.15,, lpas tu x tdo smula coz nk ciapkn kje fnncial mngemnt,, ptg ni sblm kul 4 dh nk kne hntr, pdhal bru je dpt smlm, tp nasib la x bnyk sngt..hehehe.. J kul 8.30 aq dh ciapkn sumenye,, niat d'hati mmg nk tdo smule tp trbatal niat bile mata dh x ngntuk ~ sbbnye dh breakfast nscafe 'o' mse nk ciapkn kje td,,then, pnjam b.band whida coz line x ok utk sesi luahan trhdp cik cooper..huhuhuhu J first, on fb jap nk tngok komen fren, tp sbb x bnyk sngt aq trus ke sesi wif cik cooper..kui3,. jap ag nk hntr kje td coz ptg ni rse2 nk kuar ke bndr jap, my pocket n purse was empty.. so, nk refill smule..hehehe, smbil tu nk cri sbun bsuh skit, softener pn dh nk hbis, shower cream pn sme,, hadoii,, nmpknye kjp jela my pocket wif money..hehehe,, berat plak brg nk bwk balik kang.. J




                      my roommate, farhana, k.shu n wahida sumenye msih setia brsma their lovely bed..huhuhu.. adik pn msti 2x5 je ngn dieorg, nk2 plak tdo sorg2 kt bwh tu, xde spe la nk gnggu proses beradu brsama her lovely pillowS..hehehe J Urmmm.., rse2nye cm mlas je nk ciap2 g hntar kje kt blik en.taufik jap ag,, bkn ape, bju x gsok lg sbnrnye..hehehe,, but its ok la, small matter je tu, ~ conclusion : kirim je kt wahida sruh die tlong submitkn, lgpun mmg die nk g blik lec pn kang coz nk teman farhana submit assgmnt..kuang3 J mudah2an adik nk ikot kuar ptg ni,, aq taw die xde duit lg tp aq jgk taw die xkn dduk trcanguk je dlm blik seharian, bosan la,, klau adk ikot kuar, akk belanje la adk mkn nnti..ok dear..? (^_*) xde la bosan sngt duk kt blik je,, mse akk susah adk tlong akk, so, ble time adk plak susah, xkn akk nk dduk diam je kot.. moga2 adk ikot ek.. J


    
                pg2 td k.yana <my ex-ro0mmate> dtg nk pnjam tdung,, tp dduk la borak2 dlu ngn aq,, mklum la,, da lme x jmpe,, ni pn sbb nk konvo sok.. ktorg ni bkn bleh jmpe, msti nk gelak je kjenye..hahahahha.. ntah pape la kami ni.. J cite la psal rsult msing2,,huhuhu,, malu gak aq nk gtaw yg rsult aq trun sbnrnye, tp nk wt cmne, mmg knyataannye aq ni bnyk maen je dr study..hihihi,. but its ok, i'm not fnish my study yet, so, insyaAllah aq akn tebus balik kkecewaan sem lepas dgn lebih fokus pd study for this sem.. semangat..!!! hahaha,, ok la tu kn.. J




                         JJJ i think,, maybe thats all for 2day, if i have any story to share wif cik cooper, we will meet on the next post..ok..? hehehehe.., daa

Monday, October 11, 2010

malas

hari ni aq x g kelas.. x taw r nape, tp aq rse mmg mlas sngt nk kuar dr bilik arini..., ptg kang nk join kelab kembara g daki bukit,, mule2 ngtkn nk g bukit panorama, tp last2 minute, bru pg td miss Dina msj Mary ckp x jd g bukit pnorama, tukar g bukit pelindung je...huhuhuhu,, aq ni yg dh smmgnye mls nk g klas brtmbah mls ble ckp nk g bukit pelindung je.. :-)
      baju utk g kelas sok dh ciap gosok, tdung pn sme, mknenye kelas sok aq g la,, hahaha,, mne x rjinnye nk g kelas sok, coz sok stu kelas je ade,, dh la ptg plak tu...hui3,, pg sok bleh tdo lme2 lg...hehehehe
nk g beli lunch arini pn kirim kt farhana je,, sng mkn nsik ayam je..hahaha
      eh,,. farhana dah balik la,, nk mkn dlu la ek..hehehe.. chow,,cin cin (^_*)

Sunday, October 3, 2010

3 in 1

sAkIt gUsi.....
hari ni dah msuk 3 hari sakit gusi..., sbbnye - gigi bongsu yg bru nk tumbuh, agknye pyah nk kuar kot smpai gusi belakang jd bengkak,, ari tu dh g klinik dentist tp dktor plak xde, bg appointmnt sruh dtg esoknye pagi2 kul 8,, mls da la aq ni..,xkn nk tnggalkn kelas lg kot..so,, dgn redha nye aq terima keadaan ni,, arini - sabtu - mse nk bngun sbuh, aq gsok2 gigi, pastu terjolok dgn kuat bhgian bengkak,,, arggggghhhhhhh,,,,sakit giler,, Tuhan je yg taw,, berdarah plak tu, panik gak aq mse tu tp bwt2 cool je.. nasib r x kuar bnyk darah...~ lepas subuh, aq tdo balik,., tp lpas je bngun tdo, aq rse cm smua gusi aq sakit, mybe kesan dr kena brus gigi td kot.., aq masih bleh tahan ngn kesakitan ni,, lpas je mndi, roommate aq,k.shu ajk g bli mkn,, then, aq pn ciap2 r,, blik tu,... - nYumm2... seleranye tngok nasik ni,!!! dh r time tu ngh lapar gler, aq pun dgn lafaz 'bismillah' mule r ngn suapan pertama,, argggHHH..<skali lg> sakitnye nk kunyah,, tp aq truskn jgk mkn coz prut mmg da lpar tahap cipan da ni..huhuhu 

tEnsIoN...!!!!
x habis2 lg ngn serabut kepale otak aq ni.., ni sume sbb pilihanRaye mpp la pnye psal,, ~ x pernah terlintas kt fikiran aq utk terpilih sbg calon N.presiden mpp KIPSAS...!!!!!!!! ape ni..???? aq xnk, taw x.., malu je name kne jaje satu kolej,,. mmg la HANYE sbg calon,, tp... boleh x cari org yg lebih layak dr aq ni yg perangai ntah pape smpai org bleh nmpk sesuai utk bertanding rebut kerusi mpp..??? n.presiden plak tu... aq lebih pd tension taw x.. org je x taw aq tertekan ngn situasi ni coz aq xkn pernah nak tnjukkn yg aq ni bermasalah.., aq tension giler bile jln2 kt dlm kolej, org da mule pndg2 aq, x kisah r ape dlm fkiran dieorg, fkir yg baek ke, fkir yg buruk ke,, aq ttp x suke.., aq berharap sngt2 n mmg yakin yg aq XKN mng plihanraye tu nnti coz calon2 laen mmg hebat... tapi...... boleh ke aq lari dr situasi cmni..??? x bleh kn...sbb tu skang aq bnyk hbiskn mse dlm blik je,, biar org x nmpk aq,,biar org x pndg2 aq.., aq HANYE mampu berserah & pasrah dgn keadaan skang,, aq sngt2 berharap biar pilihanraye ni cpt habis..!!! aq nk bebas semule, jadi aq spt aq yg sblm ni..
(-_-) mungkin aq sedang diuji oleh Allah,, aq berdoa agr dipermudahkanNya sgala urusan yg aq lalui.., moga aq dpt lalui dgn tenang.... AQ NK JADI AQ SPERTI AQ YG DLU...!!!

hUjuNG mInGGu
hari ni,,, Sabtu - aq cume lepak dlm bilik,, tido, on9, borak2, bce paper, mkn,, sume hanye dlm bilik.., nape x kuar..??? Urmmm....mls r,, nk ajk adk kuar,, tp die balik,, mule2 ngtkn adk kuar, smpai hati x ajk kuar, dh r x gtaw,, kate kuar jap je,, tngggu smpai mlm x balik2,, tp mjur mlm td adk msj gtaw yg die balik,, umi ambk pg td,, lenyap la segala prasangka buruk pd adk.. aq mmg x suke pkir bnde2 x baik pasal adk coz aq xnk jejas persahabatan antara kami.. aq sygkn our friendship.. ~ sok ahad - aq xde ape2 plan lg, tp rsenye tdo sudah semestinye ade dlm jdual hujung mnggu aq...kui3 :-) hehehe... rse ngntuk la.. nk tdo la dlu,, jmpe lg utk post yg sterusnye plak ye..... :-) :-) :-) daaaaa...



Tuesday, September 21, 2010

FRee keR aRiNi..??

       Hari ni..,dah la sepatutnye satu klas jew, yg stu tu pun batal gak..,hadoii,, x daye dah aq asyik xde je klas,  sbjek costing, lg 2 bab nak cover.., f.account plak, 2 bab gak, mikro bnyk lg rsenye, bis com lg r plak, bru 2 bab je dpt cover.., fuhh..!!! bnyk ni nk kne cover, nnti dkt final msti bz gler nk wt xtra klas..,<feel~little stress> ermm.., ape nk bwt,,nothing to dsplay. ^_^
       Btw,,wlaupun xde klas harini,, jdual aq ttp penuh,, mne xnye, English Week is around da corner.. toing2.., klas aq dpt tugas handle "board presentation''., pg2 lg td dh kne bngun awl coz nk g jmpe madam, kteorg x wt pape pn lg ni,, adoii.. <feel~blurr>,,mjur atas bantuan teman2, adik, whida, jiah, hanis n sume, ringan skit kje nk wt nnti.., ksian aq tngok hanis ngn jiah, ke hulu,ke hilir, naik trun bngunan smata-mata atas tnggungjwb yg dieorg dpt.,smpai ptg kteorg discuss psal nk jayekn event ni, 30 markh tu beb.., kami snggup penat skit, jnji rock..hahakkz..
       Urmm,, mlm ni kne tdo awl skit, sok ade lwtan g MIA ngn MIT.,kt kL je kot,, tp yela, kne ikot tentatif lwtan gak, nak brtolak kul 4 pg,, mne prnah aq bngun awl pg cmtu, sahur pun x seawl cmtu aq bngun..hehehe <feel~ape2 jela> (^_*) thankz gak kt dieorg yg anjurkan lwtan ni, susah pyah rancang,sume utk bnde baik, mne ade org nk wt bnde xbaik..,so, harap my classmate dpt bg krjasama yg baik ngn dieorg., tkot nnti bile kite rncang event pape, org laen plak yg x bg krjasame kt kte,,ape la rse kn klau cmtu..??? ish2.., xnk aq kne cmtu, harap Allah permudahkan segalanye.,aminn..!
       Mlm ni aq rehat jap dr pkir pasal kje2, utk english week, utk hari usahawan, assgment lagi, kje2 yg nk kne hntar lagi, stop jap pikir ye.!!.., lepas balik dr lwatan nnti, bru smbung blik dr memikirkn tugasan., dpt gak release tension <feel~tenang skit> fuhh.. lega..! huhuhuhu..
      Urmm... urmmm.. urmmmmmmm..., ape ag ek nk story..???? xde da kot tuk harini, nk gosok bju jap utk esok., pastu nk tdo, harap dpt kepuasan n nikmat tdo mlm ni wlaupun x lame., sok xnk pnat2 g jln jauh.., byee.. (^_0)

Monday, September 20, 2010

k0i je bLake..hahakkz

hallo.. :-) ape kabor sume arini..? koi alhamdulillah, shat sngtnye..hehehe
mesti pelik je kn, nape tajuk post ni cmtu..hahah
sbenornye, sje je, mmg xde motif pun nk letak tajuk cmtu..kui3 (^_*)
      Semalam koi baru je blik ke ostel yg serba indah ni..heehehe
<feel~ bese2 je>,sedih coz tinggalkn umah ngn fmily, hepy coz 
met my frenz, (nad,whida,yan,ecah,ingu,farhana,k.shu,,
dak klas koi,dak kI,dak bisnes, n sume rodong2 koi..) hehe
koi bwk kue rye sbb bebdk ni sruh bwk, bskut kcang, 
tat nanas, bskut cklat ngn krepek ubi koi bwk,, pnuh beg koi
ngn kue rye je, bju xde pun sngt,,hahah,, nasib la ayah koi ngantor
balik.. :-) klau x mmg malu nk bwk naek bas beg besor2..hui3
     Arini,,isnin, da start klas,, mlsnye nk bngun pg,, nsib r koi ABC,
xyah r nk bngun subuh..hehehe, lpas je whida mandi, koi pun bngun 
ngn muke toyer je,kul 7.40 koi gsok bju sume,, kul 8 bru koi mndi,
farhana ngn k.shu x blik lg. punyer r sronok mndi, smpai x sdar dah 
stngah jam koi dlm blik air.,so, mknenye dh kul 8.30.. alamak..!!
dah lmbat ni,, klas kul 8.30 plak tu ngn en.taufik pg ni..hohoho
<feel~gelabah>,, cpt2 koi ciap, 5 mnit je koi dh ciap,, whida mmg
tnggu koi dr kul 8.25 dh,,slalu mmg die la yg awl dr koi.. hehehe
sory whida,sory sengaje..hehehe, pstu trun je blik nad, ngtkan die 
dh ciap,rupenye ats ktil lg..hohoho, <feel~tercengang-cengang>
rpenye die lg bez,x sdar lngsung lpas subuh td..hebat2..kui3
"..xpe la,akk g jela klas, adk x g la nmpknye..." gtu la lebih kurg
dialognye.. :-)hehehe, koi pun ngn muke cm x bape ikhlas je, g gak r
ngenjot-ngenjot jln kaki ke DK4 ngn whida,"..beribu batu...jauhnya.." 
koi nyanyi tu dlm ati..hahah.., tngok keliling ktorg,mmg setitik mnusia
pun xde kt kipsas ni,, <feel~hairan+pelik> xblik lg ke dieorg sume.?
xde kelas ke dieorg.? lambat sngt ke kteorg ni.? kami tertanye2 :)
ahhh..lantak la,kami pun smpai kt DK4, fuhh..!! lega,ade org rpenye
tp en.taufik x dtg lg..baru je dduk, ade sorg ni kol en.tau & announce
"..kelas batallll..!!! sila hntar tugasan yg en.tau bg sblm cuti ari tu next
week..okey sume.!" <feel~terngange sketika> aik..!! kje mne 
plak ni..?? dh sah2 la kami x bwt..huhuhu, xpe la, balik bilik la pkir..
hahah,,snang tul :) otw nk balik ostel, nmpk yan ngn ecah bru smpai
kt prodata ngn mengah2nye,,hahah, lg lambat rpenye dieorg dr koi..
pdn muke..!! spe sruh lmbt..kih3, trpkse la dieorg pn ngikut ptah blik
ostel..
      Kelas cik firah,sume cm bese je,, kelas akidah plak, rse cm mls 
je nk jln kaki ke msjid tu,klas dh r sejam je,jauh plak tu..,huhu, tp 
xpe la,nme pun mnuntut ilmu,koi rjinkan gak diri nk g klas..cewah..!
hahah,, xleh blah je ayt..kui3, lgipun koi pkir lpas tu pun kuliah 
sbjek yg sme,so, alang2, g je la kn, klau niat baek,dpt gak pahala..
pastu agknye Tuhan bg keringanan kot sbb g kelas ngn hati yg ikhlas,
dpt hbis klas awl,,alhamdulillah,,. kul 4.20 dh hbis drpd biase kul 5..
yahoo..!!! koi pun balik bilik, pastu mkn kerepek..hahah..
      Aduihhh...!!!! sakit perot plak,, smbung nnti ea..hehehe.. daaa
There was an error in this gadget